Veel gestelde vragen

Slechte adem (halitose) , hoe kom ik daarvan af ?
Lees meer »

Kan ik problemen met mijn gebit zelf voorkomen ?
Lees meer »

Lost mijn glazuur op door het drinken van frisdrank en ranja?
Lees meer »


Tips

Nuttige tips voor een goed gebit.
Lees meer »

Elke dag is anders - G. Vrijenhoek

Elke dag is anders. Dat is de naam die ik aan deze expositie van mijn textielwerk heb gegeven. Het slaat onder meer op de diversiteit van de gebruikte technieken.

Als kind was ik altijd al in de weer met lapjes stof, bollen wol, breinaalden en naaimachine. Tijdens mijn studie aan de Pedagogische Academie was het dan ook vanzelfsprekend de aantekening Textiele werkvormen en Handvaardigheid A te halen. Ik ging les geven aan de Schortinghuisschool en later aan de Piet Heinschool in Winschoten. Daarnaast ging ik de tweejarige opleiding Vrouwelijke Handwerken (Akte U) volgen.

De tijden veranderden en ik veranderde mee. Ik besloot voor het bedrijfsleven te kiezen. Ergens onderweg stopte daarmee die ogenschijnlijk onuitputtelijke bron van spelen, onderzoeken en ontdekken.

Inmiddels zijn we 30 jaar verder. De kinderen zijn opgegroeid tot mooie volwassenen en ik hoef alleen verantwoordelijkheid aan mezelf af te leggen. Hierdoor openbaart zich een nieuwe wereld vol ongekende mogelijkheden voor mij. Ik heb mijn liefde voor textiel weer opgepakt en ben cursussen gaan volgen om oude theorie te verfrissen en me te laten inspireren door nieuwe technieken. Daarbij koos ik zorgvuldig mijn leermeesters:

Claudy Jongstra September 2015, late summer class "From intuition to impulse" in Italië
Beatrice Waanders zomer 2016, vachtvilten
Jill Shephard winter 2015 en winter 2016, spintechnieken en gebruik kaardenmolen

De creatieve bron bleek niet opgedroogd. Mijn nieuwsgierigheid naar het eindresultaat en het onderzoeken van de weg ernaar toe, laten me nieuwe wegen bewandelen. Hierbij ervaar ik een vrijheid die ik niet eerder gekend heb. Een spannend proces waaraan ik veel plezier beleef. Ik dwing mezelf niet in hokjes, maar laat me leiden door de wind van alle dag: als de zon schijnt ga ik (buiten) plantaardig verven, met weinig wind vachtvilten en met flutweer lekker binnen spinnen of iets anders bedenken. Want elke dag is anders … en dat past bij mij.

Ik nodig u uit om samen met mij een stukje weg te bewandelen. Bekijk het textielwerk eens van een andere kant: hoeveel kleuren geeft de natuur, wat voor ritme zit er in, hoe is het opgebouwd? Veel kijkplezier!
Mocht u geïnteresseerd zijn in een workshop (vilten, spinnen, weven, breien, borduren, plantaardig verven etc.) of het kopen van een werkstuk dan kunt u contact met mij opnemen via de mail: g.vrijenhoek@hotmail.nl of telefonisch: 0597422321.