Krista Janssen

Orthodontist

Van 1991 tot 1996 studeerde ik Tandheelkunde in mijn geboortestad Amsterdam aan het ACTA. Naast mijn werk op de faculteit Tandheelkunde (ACTA), werkte ik zes jaar als tandarts in diverse tandartspraktijken.

Van kinds af aan wilde ik Orthodontist worden. Die droom werd werkelijkheid toen ik van 2003 tot 2007 de specialistenopleiding tot Orthodontist aan het Universitair Medisch Centrum Groningen kon volgen.

Ik ben vele jaren aan het UMCG verbonden geweest als staflid. Naast het geven van onderwijs vond ik veel voldoening in multidisciplinaire behandelingen en gaven patiënten die bijzondere zorg nodig hebben kleur aan mijn werkdag. In 2016 kreeg ik de mogelijkheid om Orthodontie binnen Mondzorg Centrum Winschoten op te zetten en vorm te geven.

Het is mijn passie om persoonlijke aandacht voor patiënten te hebben en dat wat onmogelijk lijkt mogelijk te maken. Ik zoek graag voor iedereen naar een passende behandeling. Om een mooi en bevredigend resultaat te bereiken, is teamwork nodig! En van dat team maak je als patiënt ook deel uit! Ik ben graag jo(uw) orthodontist!

Krista Janssen

Orthodontist

Van 1991 tot 1996 studeerde ik Tandheelkunde in mijn geboortestad Amsterdam aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Omdat ik het heerlijk vind om veel kennis tot mij te nemen en kennis aan anderen over te dragen, bleef ik verbonden aan de faculteit Tandheelkunde (ACTA). Ik werkte daarbij zes jaar als tandarts in diverse tandartspraktijken, in binnen- en buitenland en in een Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde, waar het zaadje gepland werd voor mijn interesse in uitdagende behandelingen, de hersenkrakers, bij bijzondere patiëntengroepen. Van kinds af aan wilde ik Orthodontist worden. Die droom werd werkelijkheid toen ik van 2003 tot 2007 de specialistenopleiding tot Orthodontist aan het Universitair Medisch Centrum Groningen kon volgen.

Naast het behalen van het Nederlandse orthodontistendiploma, slaagde ik ook voor het examen Master of Orthodontics of the Royal College of Suregeons of Edinburgh. Na het afronden van de specialistenopleiding ben ik vele jaren aan deze afdeling Orthodontie van het UMCG verbonden geweest als staflid. Hier gaf ik onderwijs aan de orthodontisten in opleiding en aan de Tandheelkunde- en Mondzorgkundestudenten en vond ik veel voldoening in multidisciplinaire behandeling. Ik heb veel ervaring opgedaan met kinderen die bijzondere zorg nodig hebben, zoals kinderen met ontwikkelingsstoornissen van tanden en kiezen (oligodontie), kinderen met bijzondere hoofd/halsafwijkingen, angstige kinderen, kinderen met ADHD en kinderen met afwijkingen in het autistische spectrum.

In 2016 kreeg ik de mogelijkheid om Orthodontie binnen Mondzorg Centrum Winschoten op te zetten en vorm te geven. Inmiddels zie ik al nummer twee en drie uit verschillende gezinnen: net als bij zwemles: is de één klaar, dan begint de volgende! Het is mijn passie om persoonlijke aandacht voor patiënten te hebben en dat wat onmogelijk lijkt mogelijk te maken, waarbij de patiënt met zijn of haar unieke verhaal en behoeften centraal staat. Ik zoek graag voor iedereen naar een passende behandeling. Om een mooi en bevredigend resultaat te bereiken, is teamwork nodig! En van dat team maak je als patiënt ook deel uit! Ik ben graag jo(uw) orthodontist!