Kroon- en brugwerk

Wanneer een tand of kies zwaar gevuld is, ver afgebroken of wanneer een tand of kies ontbreekt, kan er een voorstel gedaan worden om een kroon of brug te plaatsen. Voor het vervaardigen van kronen en bruggen maken we (in de meeste gevallen) gebruik van een digitale afdruktechniek. Daarna zal door ons met behulp van CEREC-technologie een kroon of brug vervaardigd worden.

CEREC is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties, zoals kronen, inlays, onlays en facings worden vervaardigd (CAD/CAM). Het systeem bestaat uit een camera, een scanner, 3D-software, een computergestuurd slijpapparaat en een keramiekoven. Met CEREC kan in veel gevallen binnen 24 uur een kroon of een andere vervangende restauratie worden gemaakt.

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling. U zult dan ook enkele keren bij uw tandarts moeten terugkomen.

Voorafgaand wortelkanaalbehandeling

Na wortelkanaalbehandeling

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

We maken een plan op maat, maar globaal is dit onze aanpak

De behandeling van een kroon of brug verloopt in stappen. Het gehele proces van preparatie tot plaatsen van de restauratie is onder totale controle van ons team en levert voorspelbare resultaten.

 •  

  Intake

  Tijdens de eerste afspraak zal er gekeken worden naar de mogelijkheden. Aan de hand van de mogelijkheden zal er een begroting gemaakt worden. Als u akkoord gaat met de begroting kunnen de andere 2 afspraken gepland worden.

 •  

  Prepareren

  In de tweede afspraak zal er een preparatie gemaakt worden om het werkstuk uiteindelijk te kunnen plaatsen. Na het vervaardigen van de preparatie zal een digitale scan gemaakt worden van de betreffende tand of kies. Daarna wordt door ons digitaal een kroon ontworpen en zal deze worden vervaardigd.

 •  

  Plaatsen

  De derde afspraak zal in de meeste gevallen binnen een of enkele dagen gepland worden. In deze afspraak zal de kroon geplaatst worden.

Bekijk de beschikbare tijden